Guitar til bryllup – unikt og charmerende

Du kender det helt sikkert. Under middagen til brylluppet eller en anden fest, sidder der en pianist og skaber en hyggelig atmosfære. Hyggelig klavermusik virker super godt, men mange glemmer helt, at der findes andre løsninger. Hvorfor ikke prøve en guitarist?

Overvej en guitarist til brylluppet, hvis I ønsker noget helt unikt. For det første har en guitar en anden klang, men instrumentet fordrer også et andet repertoire, og når en guitarist spiller, kan gæsterne i langt højere grad se, hvad musikeren gør – ganske enkelt fordi instrumentet er vertikalt og ikke vandret.

Martin Buono
Stemningsfuld spansk- og latinamerikanskinspireret guitarmusik til middagen eller receptionen.
Matthias Friis
Matthias Friis - Stemningsfuld guitar musik til reception, bryllup m.m.
Carsten Pedersen
Stilfuld guitarmusik udført med et usædvanligt højt musikalsk overskud

Hvad så med fællessange. Kan en guitarist spille med på dem?

Ja – eller nogen guitarister kan.
Vi kender jo alle lejrbålsguitaren, og det fungerer jo glimrende. Men at akkompagnere en forsamling er dog en helt anden sag, og guitaren er ikke det mest nærliggende instrument, når det kommer til at spille en tydelig melodi.  Et klaver har ganske enkelt en opbygning, der gør det nemmere at lede en fællessang.

MEN det betyder ikke at en guitarist ikke kan akkompagnere fællessange. Hvis man overvejer guitar til brylluppet, er det bare en rigtig god ide at snakke med musikeren om, hvorvidt vedkommende kan klare den del af opgaven.

Et par gode råd – ligegyldigt om man vælger klaver eller guitar under middagen – er at sende fællessangene til musikeren inden brylluppet, og at sætte toastmasteren i forbindelse med musikeren, så de kan koordinere musikken.

Vær i god tid

Det kan godt være svært at få en guitarist til festen, da der er færre af dem.
Så tjek også nogle af vores andre musikere der spiller til bryllupper og receptioner, og vær i god tid. Så er chancen for at få den rette musiker til jeres fest meget større.

Relaterede indlæg