Michael Schøt

Du kan trygt stole på, at hvis der findes ufatteligt latterlige og uretfærdige ting sted i verden, så er Michael Schøt komikeren, der opdager dem og fortæller dig om dem. På sin egen charmerende facon, vender Schøt aktuelle begivenheder op og ned – og med lige dele kritisk observans og barnlig interesse hiver han verden ud af proportioner og ned i øjenhøjde, så latteren er den eneste udvej. F.eks. anmeldte Ekstra Bladet i foråret 2009 tournéen “De Udvalgte” til 5 stjerner og skrev bl.a.: “Michael Schøt udleverede dansk politik så heftigt, at han må have flyttet stemmer i salen”.

Tragedie + tid = comedy
Schøt har i den grad øje for det morsomme i alvorlige emner. Mange af de temaer Schøt berører er normalt ikke lige til at gå til, men han formår at dreje dem, så humoren er tydelig for alle. Schøt reflekterer fx over Mellemøsten og terrorisme, og de knivskarpe pointer rammer lige ned i det tomrum, som de ellers humorforladte begivenheder efterlader. Det er relevant og fantastisk morsomt. Det er underholdning i en klasse helt for sig, som absolut bør opleves!
“Vi slipper nok aldrig af med ham”
Siden stand-up debutten i 1999 har Schøt lavet Stand-up.dk, optrådt på Langelands-, Skanderborg- og Midtfynsfestivalerne og turneret landet rundt et utal af gange for FBI samt optrådt for et hav af firmaer.

Schøt var en af forfatterne bag TV3-serien ”Parlamentet” fra 2003, og han arbejdede som ghostwriter på P3 i ’03 og ’04. Desuden har både magasinet Chili og Nordisk Film nydt godt af Schøts skarpe pen. I ’05 var han en af forfatterne bag ”Gintbergs Store Aften”. Det skal også nævnes at Schøt var en af de 11 stand-up-komikere, der skrev en sjov godnathistorie til børnebogen ”Til dig fra os”. Senest har hans markante pen fået bedste sendetid på DR, hvor Schøt er medforfattter på “Live fra Bremen”.

I 2006 medvirkede Schøt i opsætningen ”Ordet Er Mit” på Bellevue Teateret sammen med Geo, Jacob Tingleff, Tobias Dybvad og Omar Marzouk. I 2008 deltog Schøt i velgørenhedsshowet ”Talegaver til Børn” for femte gang, da han var vært sammen med Brian Mørk. Værtsopgaven var en kulmination på arbejdet med Brian Mørk, som Michael skrev og udviklede tv-programmerne Brian Mørk Show og Mørk & Jul sammen med til TV2 Zulu.

Schøt var i foråret 2009 på tour med ”De Udvalgte” sammen med Brian Mørk, Christian Fuhlendorff, Anders Fjeldsted og Tobias Dybvad. Showet var en stor success og udkom senere på året på DVD. Desuden kan hans sublime samfundssatire opleves i ren form i one man showet “uPolitisk korrekt” der i udgangen af 2009 blev fulgt op af “Mere uPolitisk Korrekt”. Begge har kunne ses på TV2 Zulu. Han var også med i FBIs nye velgørenhedsinitiativ og publikumsucces “Comedy Aid” i udgangen af 2009.

Lytter du meget til radio, har du sikkert også grinet af hans rolle som dybdeborende samfundskritisk journalist i P3s “Den Løse Kanon”.

Info

Type
Stand-up

Født
1980

Du kender ham fra
One-man showene ”uPolitisk Korrekt” og “Mere uPolitisk Korrekt”, stand-up showene ”Ordet er Mit” på Bellevue Teatret og ”De Udvalgte”, der også er ude på DVD, samt velgørenhedsshowene ”Talegaver til Børn” og “Comedy Aid”. Sikkert også fra “Den løse kanon” på P3. Eller måske fra tv-programmerne ”Stand-up.dk”, “Brian Mørk Show” og “Mørk & Jul” på TV2 Zulu.

Michael kan finde på at snakke om
Alt fra afsexualisering af kvindekroppen til krigen i Afghanistan – fællesnævneren er dog altid samfundskritisk satire.

Det vidste du ikke om ham
Michael optræder også på engelsk.

Kort om Michael Schøt
Få komikere går med vilje derhen, hvor de ikke må. Og færre af dem slipper fra det med stil og livet i behold. Michael Schøt er en af dem. Hans humor er på én gang venlig og imødekommende, men også skarp og han taler ikke nødvendigvis publikum efter munden. Med sine 29 år og 10 års erfaring på stand-up scenen, er Schøt både en ung mand og en gammel komiker, en kombination der har været optimal for mange forskellige publikummer i hele landet.

Praktisk

Transport
Michael Schøt kommer fra København, og man må derfor påregne ekstra transportudgifter, hvis han skal køre over Storebælt.

Varighed
Michael Schøt optræder i 30 min. hvilket er standard for stand-up komikere.

Lyd/lysanlæg
Der skal stilles mikrofon/lydanlæg til rådighed for Michael Schøt .

LYD & VIDEO

Kontakt Michael Schøt

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Spørg endelig, det er ganske gratis.

FLERE KOMIKERE

Beat Club Brothers
Velspillende, energisk og charmerende - så kort kan man beskrive Beat Club Brothers.
Poplicity
Poplicity har både mandlig og kvindelig forsanger, hvilket giver et varieret repertoire.
Le Freak
Danmarks absolutte disco band NO 1! Le Freak har bl.a. deltaget i Melodi Grand Prix.