Omar Marzouk

Omar Marzouk er den første nydanske stand-upper, en rolle han indtager med stor selvironi og hårde humoristiske skudsmål – både mod danskere og mod indvandrere. Derudover optræder han på engelsk og har optrådt i New York på Comedy Club. Hans udenlandske show har gjort ham til fast mand på Tel Aviv Camel Comedy og på Club Comedy Store i London. Og så har han fornyelig fået en joke på Jimmy Caars (top Uk komiker) top 10 liste over ”Best jokes”.

Med sin storslåede komik som værktøj formår Omar at finde det morsomme i det svært tilgængelige. Et show med Omar indeholder aldrig letkøbt komik eller hellige køer. Omars familie har givet inspiration til meget af hans materiale, og emner som danske piger og vores forhold til alkohol og højtider har fået en tur i det ”marzouske” maskineri – altid leveret med rå humor, varme og medfølelse.

På hatten og på flugt
Omar Marzouk har gennem årene haft et tæt samarbejde med Jan Gintberg. I 2002 turnerede de Danmark tyndt med ”Op på fars Jihad”, ligesom Omar også kunne opleves i tv-programmet ”Gintberg – men nok om mig” og i “Gintberg – var det dét”. Omar var en femtedel af turnéen ”Fem på Flugt” og han er i det hele taget en af landets flittigste komikere. Han står bag tv-programmerne “OPS – Oplysning til Perkerne om Samfundet”, “Omar skal giftes” og “Omars jul – en adventskalender” fra 2005. På TV3 indtog Omar rollen som holdkaptajn i programmet “Det modsatte Køn”, og han medvirkede i velgørenhedsshowet “Talegaver til Børn” i 2006 og 2007. I 2007 trådte Omar også på de skrå brædder, da han medvirkede i ”Ordet er mit” på Bellevue Teater og ”Købmanden” på Betty Nansen.

I vinteren 2008 var Omar på Danmarksturné med showet ”Præster, Politikere og andre Profeter”. Et show som blev varmt modtaget af både publikum og anmelderne, der kvitterede med fire og seks stjerner og ordene ”En humoristisk fritænker med integritet… en befriende ordbombe” og ”Marzouks humor er intelligent”. I foråret 2009 kunne Omar opleves på DR2 i tv-programmet ”I Hizbollas Hangar”, et stand-up show på engelsk der sjovt nok blev optaget i en af Hizbollas hangarer. I 2010 er Omar aktuel med sit nye og anmelderroste one man show “Omskåret” ligesom DR2 med titlen ”Omars Ark” byder på en programserie, der ud fra en humoristisk vinkel spørger om opfindelsen af f.eks. parforhold, sport, integration m.v. rent faktisk var en god idé…

Han er fræk
Omar Marzouk har ikke har berøringsangst, og det ses i Omars one man comedy show ”Krig, terror og andre sjove ting” og i tv-programmet ”Omar og Ondskabens akse” fra 2005, hvor Omar for alvor leger med fordomme på en måde, som afslører publikum – og Omar selv. I 2006 kunne Omar sammen med Saseline opleves som vært på boligprogrammet “2.G. th”, hvor indvandrer og nydanskere får hjælp til boligindretningen. Omar Marzouk modtog i 2006 LOs kulturpris med begrundelsen: “Han er fræk, han er charmerende, og han er med til at nedbryde fordommene mellem etniske danskere og indvandrere”. Ligeledes var han også været nomineret til en Grammy i 2006. I 2007 vandt Omars produktionsselskab Respirator TV-prisen for ”Tjenesten” på DR2.

Info

Type
Stand-up

Født
1973 i Cairo

Du kender ham fra
Showet ”Krig, terror og andre sjove ting”, ”Præster, Politikere og andre Profeter”, “Talegaver til Børn”, “Omskåret” og ”Omar og ondskabens akse” på DR2

Omar kan finde på at snakke om
Forskelle, ligheder, storpolitik, følelser.

Det vidste du ikke om ham
Omar er en habil skakspiller. Han er også den første dansker, der har solgt comedy serier til udlandet (”Omar skal giftes” og ”Omar og Ondskabens Akse” )

Kort om Omar Marzouk
Et show med Omar Marzouk handler om kærester, el-regningen og Folketinget. Og om alt det andet, der optager os: ’danskhed’, terror og de store religioner. Med ægyptiske forældre og indsigt i livet som såkaldt nydansker er han den rette til at kigge undersøgende på livet i Danmark. Det har gjort ham til en af landets mest modige komikere, men helt sikkert også en af de mest populære. Hans til tider kontroversielle humor har medført masser af fans, diskussionslystne danskere og enkelte trusler (bl.a. et bombardement af rådden frugt). Omar er i 2010 aktuel med “Omars Ark” på DR2 samt det anmelderroste one man show “Omskåret”, der blandt andet har fået fem stjerner i BT, fire stjerner i Børsen og fire hjerter i Politiken.

Praktisk

Transport
Omar kommer fra København, og man må derfor påregne ekstra transportudgifter, hvis Omar skal køre over Storebælt.

Varighed
Omar optræder i 30 min. hvilket er standard for stand-up komikere.

Lyd/lysanlæg
Der skal stilles mikrofon/lydanlæg til rådighed for Omar.

LYD & VIDEO

Kontakt Omar Marzouk

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Spørg endelig, det er ganske gratis.

FLERE KOMIKERE

Beat Club Brothers
Velspillende, energisk og charmerende - så kort kan man beskrive Beat Club Brothers.
Poplicity
Poplicity har både mandlig og kvindelig forsanger, hvilket giver et varieret repertoire.
Le Freak
Danmarks absolutte disco band NO 1! Le Freak har bl.a. deltaget i Melodi Grand Prix.