Ofte stillede spørgsmål til private arrangementer

Kære arrangør.

I Bandportalen er bookerne også musikere. Vi har stået på mange scener til mange arrangementer over hele landet og kender til alle detaljer.

Nedenstående er guidelinies for hvordan det oftest forløber, når man booker et band, og derfor typiske svar vi giver på en stor del de spørgsmål der kommer indledningsvist.
Svarene er givet efter “best practice”, men vi ved selvfølgelig også at det kan variere fra fest til fest. Det er jeres fest – og vi forsøger altid at skræddersy det hele lige efter jeres behov.

Jo bedre rammerne er sat fra starten jo bedre forudsætning har vi for at give jer den oplevelse i fortjener. For i bund og grund er vores fornemste opgave at at skabe den bedste fest for jer.

Hvad koster det?

Det er svært på forhånd at oplyse priser, da faktorer som landsdel, type af fest, valg af band samt antal af gæster har indflydelse på prisen. Et band er generelt dyrere end f.eks. en DJ, da det involverer flere musikere udstyr osv.

Vi arbejder med alle typer budgetter og kan formidle alle typer musik og bands: Fra solomusikere, duoer, trioer, kvartetter til det helt store partyband. 

Hvornår ankommer bandet og hvad med opstilling?

Til mange (private) arrangementer ankommer bandet ca. 2 timer inden de skal spille.

Herved har de god tid til at hilse på jer og feks. toastmasteren, se lokalet etc.

Når middagen er afsluttet og personalet rydder af, begynder bandet at stille op. I dette tidsrum har jeres gæster rejst sig fra bordet, strækker ben og søger typisk mod forfriskninger i baren etc  Således bliver jeres gæster forstyrret mindst muligt, trods bandets opstilling, som varer ca 25 – 40 min.  Opstilling foregår hurtigt, professionelt og vores bands er alle erfarne indenfor denne procedure. 

Kan bandet stille op inden festen starter?

Det kan de sagtens. I skal blot tage højde for at der er meget ventetid for bandet og at det, i nogle tilfælde, kan medføre et tillæg til prisen. Kontakt os endelig hvis du er i tvivl.

Hvor lang tid spiller bandet?

De fleste bands kan spille op til 3 x 45 min. fordelt på feks. Ca. 3 timer og denne model vælger mange arrangører.

Vores erfaring, at det giver et bedre flow i festen hvis bandet spiller 2 x 60. min. (+ ekstranumre) fordelt på ca 2 ½ time. Bandet kan, via længere spillesæt, opbygge repertoire bedre og der er færre pauser.

Vi er meget behjælpelige med råd og vejledning – og i kan få det præcist som i gerne vil have det. 

Hvad med en DJ til vores fest ?

Vi har igennem årene opbygget et samarbejde med en lang række dygtige DJ’s, som vi vurderer blandt de bedste party DJ’s i Danmark. En DJ kan være et godt alternativ til et band og koster noget mindre. DJ kan spille hele aftenen eller udelukkende til dans. Det er helt op til jer og vi er altid behjælpelige med råd og vejledning.

 

Hvornår stopper bandet med at spille?

Det er naturligvis helt op til jer.

Vores anbefaling at bandet stopper i forbindelse med servering af natmad (hvis i vælger at servere natmad).

Erfaringen  viser at der, når natmaden serveres, opstår et ønske fra gæsterne om at samles ved borderne for at spise og snakke og fokus fjernes helt fra bandet/dansegulvet. Nogle gæster vælger også, at tage hjem efter natmaden og derfor kan virke uhensigtsmæssigt, at have bandet spillende efter natmaden. I kan naturligvis oftest sagtens tilkøbe et ekstra spillesæt med bandet og rykke natmaden til senere hvis festen kører derudaf.

Kan vi tilkøbe ekstra spilletid?

Ja det kan man oftest godt. Vi anbefaler at I forhører jer om mulighederne på forhånd og aftaler en pris. Vi er naturligvis meget behjælpelige med råd og vejledning og anbefaler at i får skrevet det aftalte beløb ind i aftalen på forhånd.

Kan vi komme med ønsker til sange som bandet gerne må spille (og hvad med brudevalsen)?

I kan sagtens komme med ønsker, udfra bandets repertoire, og også gerne ønsker (som ikke er på bandets repertoire) som de måske kan spille. Herefter snakker vi med bandet omkring mulighederne.

Langt de fleste bands kan spille brudevalsen live eller afspille den over deres lydanlæg, via en telefon, Ipad eller lign.

Skal bandet have noget at spise og drikke ?

Vi booker bands fra hele landet til arrangører i hele landet, og det er ikke unormalt at f.eks. et band fra Sjælland tager turen til Jylland – og omvendt. 

Typisk vil bandet meget gerne have lidt at spise. Det kan feks. være personalemad, fra buffetten eller lign. Således sikrer i jer et band, der er taget godt imod, føler sig velkommen, og går på scenen med ekstra god energi.

Hvad hvis vi er forsinket og bandet skal starte senere?

Selvfølgelig kan der ske forsinkelser.

Allerede forud for bookingen, hjælper vi med at klæde jer godt på i forhold tidsplanen, således chancen for forsinkelser bliver væsentlig begrænset. 

Hvor meget plads skal bandet have?

En trio skal gerne have 4 meter i bredde og 2-3 meter i dybden. Et 4-5 mands band vil gerne have minimum 5 – 6 meter i bredde 3 -4  meter i dybde. I skal sørge for, at der er strømudtag, hvor bandet skal stå, typisk almindelig 230v stikudtag, men i nogle tilfælde 16 ampere kraftstik (det har de fleste festlokaler).

Hvad med betaling?

Betaling sker via faktura og meget sjældent kontant på selve aftenen. Spørg endelig hvis i er I tvivl.

Hvad nu hvis bandet må aflyse ?

Vi benytter juridisk godkendte kontrakter, som sikrer dig som arrangør. Vi har til dato ikke oplevet, at et band har måtte aflyse, ej heller pga. sygdom.

Og ja, sygdom blandt bandmedlemmer kan forekomme. Men med professionelle musikere er der altid en afløser der kan træde til. 

Kontakt Ofte stillede spørgsmål til private arrangementer

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Spørg endelig, det er ganske gratis.

Relaterede indlæg